Je moet zijn op plekken waar contact is. Waar mensen elkaar ontmoeten, samen werken en plezier hebben. Dat is onze overtuiging. Want dat zijn plekken waar inspiratie, kansen en succes te vinden zijn. Zo'n plek hebben we nu zelf in Kontich. En natuurlijk delen we die graag met je. Met iedereen trouwens.
Benieuwd naar de geschiedenis van ons nieuwe pand? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Vind hier het ontwerp en het gebruik van het Clubhuis in België. Hopelijk krijgen we snel de eer jou te mogen ontvangen.
Al sinds 2009 kent AFAS jaarlijks een groei van ongeveer 15 à 20%. Daarom besloten we in 2012 om te verhuizen naar het pand in Mechelen. Dat betekende dat we groeiden van een kleine start-up naar een volwassen onderneming. En in 2020 werd dat pand ook weer te klein en verhuisden we nog een keer. Zo wordt er plaats gemaakt om meer gasten te ontvangen en meer opleidingen te geven. Extra werkplekken voor nieuwe collega's waren noodzakelijk.
Het is vooral belangrijk dat we een centrale plek hebben om samen te komen. We willen brainstormen en samenwerken aan projecten.
Het pand heeft twee belangrijke functies voor ons. Enerzijds het ontvangen van onze gasten en die opleiden volgens de AFAS cultuur. Anderzijds dient het kantoor als een Clubhuis voor onze medewerkers. We creëren een centrale plek waar we samen kunnen komen en waar de identiteit van AFAS duidelijk aanwezig is. Het is belangrijker dan ooit om de band met onze collega's goed te onderhouden.
Het volledige gebouw ademt entertainment, IT-innovatie, werkplezier en educatie. De totale oppervlakte van het terrein is 3.385 m2. Ons Clubhuis bestaat uit drie verdiepingen die op een doordachte manier zijn ingedeeld. Je komt binnen op de gelijkvloers en krijgt meteen de keuze om naar het Café Soigné te gaan of het Theater. Daarna kan je beslissen om je naar de studio of opleidingslokalen te begeven. Op de eerste en tweede verdieping vind je onze Members en werknemers met werkplekken. Op de derde verdieping kunnen we genieten van het restaurant en het dakterras.
Check!
De bedoeling is dat er keihard gewerkt kan worden. Daarvoor moet je natuurlijk goed materiaal hebben. Alle kantoorruimtes zijn zodanig ingericht dat dit ook degelijk realiteit kan worden. In totaal zijn er 139 werkplekken. Deze plekken zijn voorzien van verstelbare bureau & stoel, dubbel beeldscherm en de mogelijkheid om een laptop in te pluggen wanneer je maar wil.
Ons kantoor is ons Clubhuis. Daar beleven we het AFAS gevoel. De beschikbare ruimtes zijn daarom groot genoeg om op een productieve manier met elkaar te werken en klein genoeg om afleiding te minimaliseren. Er zijn verschillende ruimtes waarbij je formeel of informeel kan overleggen. Ook dranktogen en zithoeken zorgen ervoor dat we op een manier de conversatie met elkaar kunnen aangaan. Vergeet ook zeker ons dakterras niet waar we samen van het zonnetje kunnen genieten.
AFAS probeert zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Dit doen we bijvoorbeeld door volledig digitaal te werken zodat ons papier verbruik minimaal is. Om ons lekker warm te houden hebben we een warmtepomp. Daar bovenop liggen er 100 zonnepanelen op ons dak en hebben we meer dan 30 laadpalen. Bovendien heeft ons gebouw slimme sensoren waardoor we enkel verbruiken waar het nodig is.
De waarden van AFAS willen we naar buiten brengen in de vorm van kunst. Voor ons pand staat het kunstwerk ‘Give and Take III’ van Lorenzo Quinn. Een betekenis dat ons nauw aan het hart ligt. Ook vind je verschillende kunstuitingen in onze opleidingslokalen terug.
Foto
Iedereen kent het wel. Je zit nog maar een uur met tien personen in dezelfde ruimte en het begint al vreemd te rieken. Het kantoor van AFAS kiest met die reden voor frisse lucht. Dat is belangrijk voor je gezondheid!
Zoals je weet vervuilen mensen de lucht met geurtjes, viezigheid en micro-organismen. Veel mensen in dezelfde ruimte creëren dan ook een wolk van ongezonde lucht. Als we dan nog eens hard gaan waaien met onze ventilatie, verspreidt deze wolk zich door heel het pand. Met de gezondheid van onze collega’s en gasten in het achterhoofd willen we graag inspireren door de modernste technieken te hanteren. Daarom gingen we op zoek naar een manier om onze lucht zuiver en fris te houden door middel van ioniseren.
We ioniseren de lucht. Door dit te doen herstelt het eigen, zuiverend vermogen van de lucht. We geven het in feite een stevige stroomstoot waardoor de deeltjes in de lucht een andere lading krijgen. Dan trekken ze stof aan, breken ze geurmoleculen af en maken ze micro-organismen stuk. Zo wordt de lucht zo fris als in een operatiekamer.
Natuurlijk gebruiken we stroom om onze ventilatie te doen werken. Wederom doen we dit op een duurzame manier. De ventilatie van het theater en het kantoor is gescheiden omdat onze werknemers er meestal niet zijn als het theater gebruikt wordt. Zo ventileren en ioniseren we niet meer dan nodig. Dankzij het ioniseren hoeven we ook sowieso minder te ventileren voor hetzelfde resultaat.
Klaar om zelf een evenement te organiseren in ons Clubhuis? Of huur je liever een andere ruimte?